MDS

Prava informacija distribuirana pravoj osobi u pravom trenutku predstavlja ključni trenutak konkurentnosti u savremenom poslovnom svetu. Najsigurniji način za to je jednostavna distribucija dokumenata.

Ključna informacija gubi svaki smisao ukoliko nije dostupna u svakom momentu ili se nalazi u pogrešnom obliku. Ideja savremenog posla podrazumeva najkvalitetnije upravljanje informacijama bez obzira na lokaciju.

Kompanija RICOH International vam nudi mogućnost konkurentske prednosti tako što ćete iskoristiti moć svojih informacija kako bi brza reakcija izazvala veće zadovoljstvo klijenta. Na ovaj način klijent dobija najveću vrednost iz distribuirane informacije a ujedno i obezbeđuje najbrži povraćaj investicije.

Sistem koji kompanija RICOH International naziva „Managed Document Services“ obuhvataju tri osnovna elementa upravljanja dokumentacijom: SNIMANJE  (stvaranje informacija), TRANSFORMACIJA (kretanje informacija) i UPRAVLJANJE (obrada informacija koja dodaje poslovnu vrednost).

Pre samog razvoja sistema „Managed Document Services“ u okruženju klijenta, proučavamo poslovni pristup, korišćenje i čuvanje štampanih i elektronskih dokumentacija. Pregledom uređaja i štampanih informacija, trudimo se da optimizujemo infrastrukturu kako bi zaposleni imali pravu podršku za obavljanje svoje osnovne delatnosti.

Sledeći korak je analiza – šta se i zašto štampa. Zatim se primenom sistema „Upravljanja štampom“ maksimizuje produktivnost, eliminiše škart i smanjuju troškovi. Na taj način počinje upravljanje informacijama.

Posebna pažnja se posvećuje bezbednosnim aspektima upravljanja, gde se sistem prilagođava da optimizuje procese i napravi ih efikasnijim i efektnijim što ubrzava promenu.

Kompanija RICOH International se trudi da u svakom delu ovog procesa sarađuje sa klijentom i prilagođava svoje preporuke biznis što je samo po sebi garancija kontinuiranog razvoja i napretka.

Istraživanja pokazuju da troškovi administracije u Evropi prevazilaze cifru od 14 milijardi eura godišnje, tako da se optimizacija troškova postavlja kao jedan od ključnih aspekata u savremenom poslovanju. Količina objavljenih digitalnih informacija svakoga dana eksponencijalno raste. Tim informacijama je neophodno upravljati i koristiti ih u poslovanju na najkorisniji mogući način.